Home

Download Suzanne Collins . (1.04 MB PDF)

Gregor the Underland Chronicles (5 Volume Set)

$5.89


@SuzanneCollins hasn't tweeted yet.

Suzanne Collins nasceu em 10 de agosto de 1962 e é filha de um oficial da Força Aérea americana, vive em Connecticut com o marido e os dois filhos. Recebeu um mestrado em Escrita Dramática pela New York University.

Suzanne Collins (1962) heeft na een aantal kinderboeken in 2008 het eerste deel van The Hunger Games uitgegeven. Deel 2 en 3 volgen snel daarop in 2009 en 2010. Ik vermoed dat de trilogie nog net onder de jongerenliteratuur valt. Toch schaart Times Magazine haar in 2010 bij de meest invloedrijke personen. Het is een van mijn zeldzame boeken die in de eerste persoon tegenwoordige tijd zijn geschreven. In één lange monoloog vertelt de 16-jarige vrouwelijke hoofdpersoon Katniss Everdeen wat haar overkomt en wat ze denkt. Heerlijk om haar logica en associaties zo direct te volgen. Niets is zo mooi als een wakkere geest die als trapeze-artiest door de piste van de geest buitelt. Dan ontdek je weer even hoe direct boeken kunnen zijn. Ze verplaatsen de lezer veel meer dan films naar het centrum van de handeling.

Suzanne Collins - Wikipedia, the free encyclopedia

The Hunger Games
A complete set of The Hunger Games trilogy
The Hunger Games
Catching Fire
Mockingjay
Author Suzanne Collins
Country United States
Language English
Genre Adventure, science fiction, drama, action
Publisher Scholastic
Published 2008–2010
Media type Print (hardcover, paperback)
E-book
No. of books 3

Suzanne Collins (Author of The Hunger Games)

Ahora que ya sabemos algo más sobre Suzanne Collins, que siempre ha estado rodeada de palabras, tanto en sus inicios como en la actualidad, podemos determinar que se ha labrado una buena carrera literaria, la cual, los amantes de la buena literatura, esperamos que continúe por largo tiempo.

De schrijfstijl van Suzanne Collins is zo beeldend en direct dat je eigenlijk al een filmscenario leest. Drie jaar later is het zover. Gary Ross mag $ 78 miljoen uitgeven om deel 1 te verfilmen. Hij houdt zich heel netjes aan het boek. Suzanne Collins heeft ook aan het scenario meegeschreven. En zij hebben succes. Al in het openingsweekend heeft de film alleen al in Amerika $150 miljoen opgebracht. Het is nog nooit voorgekomen dat een vrouwelijk actieheld zo’n groot financieel succes wordt.